O rabi piškotkov


Da bi vam omogočili prijetno uporabniško izkušnjo, na naši spletni strani uporabljamo piškotke. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj piškotki so, kako delujejo, katere uporabljamo na naši spletni strani in kakšna je njihova funkcija.

Kaj so piškotki

Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki jo spletna stran, ki si jo ogledujete, prenese na vaš računalnik ali drugo napravo, s katero brskate po spletu (telefon, tablica). Piškotki so za uporabnike zelo koristni, saj vsebujejo informacije, ki pripomorejo k boljšemu delovanju spletne strani. Piškotki ne zbirajo vaših osebnih informacij, niti ne omogočajo kakršnekoli identifikacije uporabnika spletne strani.

Kako piškotki delujejo

Ob prvem obisku spletne strani se piškotki naložijo na vaš računalnik. Z njihovo pomočjo je uporaba spletne strani prijetnejša, bolj učinkovita in prilagojena posameznemu uporabniku. S pomočjo piškotkov se shranjujejo informacije o jezikovnih in lokacijskih nastavitvah, o vsebini vaše nakupovalne košarice, prikazujejo se vam oglasi, prilagojeni vašim interesom in podobno. Upravljavci spletnih strani z njimi pridobivajo podatke o številu obiskovalcev svoje spletne strani, o najbolj branih vsebinah, največkrat uporabljenih funkcionalnostih in podobnih informacijah, na podlagi katerih lahko izboljšajo in naredijo uporabniku prijaznejšo spletno stran.